Energielabel

In het nieuwe regeerakkoord zijn vele punten opgenomen met betrekking tot het zuiniger omgaan met energie. Niet alleen in Nederland maar Europees breed zijn deze afspraken gemaakt.

Nederland is in 2015 al begonnen mensen bewust te maken van het energieverbruik, de besparingen welke te maken hebben met de woning. Destijds is namelijk het voorlopige label woningen uitgegeven. Naast de standaard kenmerken van de woning zoals het woningtype, het bouwjaar en het huidige energielabel staan er in dit document nog veel meer interessante informatie.

Rijksoverheid heeft op deze manier de woningeigenaren bewust willen maken van de mogelijkheden voor het besparen op energie en het verhogen van het wooncomfort.

Het energielabel loopt van de letters A tot en met G. A staat in het groene gebied, en deze kleuren lopen geleidelijk af naar rood. Rood staat dan ook voor de G.

A, B, C labels werken bij de verkoop positief. Woningen met een groen label kunnen namelijk voor 10% meer verkocht worden dan een vergelijkbare woning met label D. Naast dat de vraagprijs kan worden verhoogt zijn groenere woningen ook in 9/10 gevallen sneller verkocht. Het groene label vertelt de geïnteresseerde namelijk dat de woning weinig energie verbruikt , en dat kan fors schelen in de hoogte van de energierekening.

Stel u woning heeft een label E en u wilt de woning groener maken… Geen probleem! Bekijk eens of de woning is voorzien van dubbele beglazing, een nieuwe(re) ketel of na- isolatie. Heeft u woning één of geen van bovenstaande ? dan is het raadzaam eens te kijken om deze maatregelen toch te laten uitvoeren.  Het scheelt niet alleen op uw energierekening maar zorgt er ook voor dat uw woning een groener label krijgt. En omdat dit in de toekomst bij eventuele verkoop alleen maar voordelen oplevert is het een win, win situatie. Voor meer informatie klikt u hier.