Maak een energie vergelijk via Consumind

Als consument wil je natuurlijk je geld zo goed mogelijk besteden, zonder geld weg te gooien aan onnodig hoge kosten of geld te laten liggen bij instanties waar je makkelijk op kunt besparen. Zeker in de duurdere periodes van het jaar is het fijn om wat geld over te houden. Je kunt dit voor jezelf realiseren door bijvoorbeeld te besparen op je energiekosten. Start een energie vergelijk via Consumind en binnen 5 minuten kun je al besparen op de maandelijkse vaste lasten voor energie.

Waar bestaan energiekosten uit?

Voordat je start met een energie vergelijk is het goed om te weten waar je energierekening allemaal uit bestaat. Er zijn namelijk verschillende onderdelen:

  • Het leveringstarief
  • De vaste leveringskosten
  • BTW
  • Overheidsheffingen waaronder energiebelasting en Opslag Duurzame Energie
  • Netbeheerskosten

Helaas kun je niet met alle onderdelen van je energierekening besparen. Zo staan de BTW en de overheidsheffingen vastgesteld door de overheid. Deze veranderen één keer per jaar, meestal op 1 januari. De netbeheerskosten zijn vastgesteld door de netbeheerders die het netwerk onderhouden en ervoor zorgen dat jij stroom kunt ontvangen in jouw woning.

Gelukkig kun je wel veel voordeel behalen met het besparen op het leveringstarief en de vaste leveringskosten. Wanneer je start met een energie vergelijk zal je zien dat deze twee onderdelen bij elke energieleverancier verschillen en ook heel uiteenlopend zijn. Het leveringstarief zijn de kosten voor het gas en stroom zelf. Deze tarieven verschillen niet heel veel van elkaar bij de verschillende energieleverancier. De vaste leveringskosten, kosten die de energieleverancier rekent voor bepaalde handelingen zoals administratie, daarentegen zijn zeer uitlopend. Hier kan soms wel 10 euro verschil in zitten per product per maand!

Maak een energie vergelijk en start met besparen

Het besparen op de energiekosten is één van de beste stappen die je kunt zetten om je maandelijkse vaste lasten te verlagen. Je kunt met een energie vergelijk namelijk tot wel 300 euro besparen, alleen al op je energiekosten. Dat is nog eens mooi meegenomen. Maak vandaag nog een energie vergelijk via Consumind en je weet binnen 5 minuten of je je maandelijkse vaste lasten omlaag kan brengen.